Ett vackert höstbord och höstinspirerade maträtter är precis det du behöver för att förgylla säsongen. Följ våra enkla steg för att duka upp det perfekta matbordet och ta del av vårt efterrättsrecept som alltid imponerar.
Vare sig du planerar en söndagsmiddag med familj och vänner eller du bara vill ta en promenad en frisk höstdag, är marknaden rätt plats att vara på. Det är ofta på marknaden som man hittar de färskaste höstprimörerna.
Höstens frukt och grönt är fullspäckade med immunförstärkande näringsämnen. Som exempel är butternutpumpa, svamp, och bladgrönt; alla fulla med vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Äpplen och andra frukter kan också införskaffas på marknaden och är den perfekta utgångspunkten för en mysig och enkel dessert som du kan bjuda dina nära och kära på. Läs vidare för att ta del av vårt favoritrecept för en sannerligen annorlunda äppelpaj.
Godsakerna du införskaffat på marknaden kan enkelt samlas för att skapa din unika bordsdekoration.
Börja med att använda dig av blommor och servetter i djupa höstfärger för att sätta höststämningen. Gräddfärgade tallrikar och guldbestick är ett utmärkt sätt att få det hela att kännas mer lyxigt.
Som pricken över i:et: varför inte lägga upp en bordsuppsats av vita eller bärnstensfärgade stearinljus i mitten av bordet? Dessa mjukare toner kommer skapa en vacker kontrast till blommornas varma färger.
En enkel men värmande efterrätt för höstsäsongen, vi hoppas ni kommer gilla vår dekonstruerad äppelpaj. Räcker till 2-3 portioner.
3 Röda äpplen
50g Smör
50g Vit choklad
1/2dl Socker
2 Matskedar kanel
5 Digestivekex
Hasselnötter
Havtorn (Eller annat syrligt bär)
Vaniljglass
Värm ugnen till 200 grader celsius. Skiva äpplena i tunna bitar och lägg i en ugnsform. Lägg till smör, socker och kanel och blanda. I en separat ugnsform lägg havtornen eller önskade bär.
Ställ båda formarna i ugnen i ca 10-15 minuter. Riv den vita chokladen och när äpplena ser ut att nästan vara färdiga toppa med den rivna chokladen och låt stå i ugnen i några minuter till. Rosta hasselnötterna i en panna och hacka sedan i småbitar.
Lägg digestivekexen i en mixer eller krossa dom för hand till smulor. När allting är färdigt i ugnen, lägg en bädd av kaksmulor på ett fat och lägg de varma äpplena ovanpå. Placera en stor skopa vaniljglass ovanpå och toppa med nötterna och syrliga bär.
Registrera dig och få exklusiva erbjudanden, tidig tillgång till nya produkter och inspirerande innehåll genom att ange din e-postadress nedan. Dessutom får du 10% rabatt på ditt första köp.
Registrera dig och få exklusiva erbjudanden, tidig tillgång till nya produkter och inspirerande innehåll genom att ange din e-postadress nedan. Dessutom får du 10% rabatt på ditt första köp.